Homo Ludens – det legende menneske

Homo Ludens - Det legende menneske

Hvad har leg, konfliktforståelse, kommunikation og virksomhedsværdier med hinanden at gøre?

Når vi leger, lærer vi noget vigtigt. Vi får muligheden for at se os selv udefra og få øje på kompetencer og områder, hvor vi måske ikke er så stærke.

Måske har andre i teamet lige netop de kompetencer. Samtidigt får vi øje på vores styrker. Måske endda nogle vi ikke umiddelbart var klar over.

Hvad er det så jeg tilbyder?

Helt konkret bliver teamet inviteret til forskellige udfordrende ’lege’/øvelser, der alle har fokus på kompetencer, kommunikation og nødvendigheden af samarbejde.

Med udgangspunkt i disse lege, arbejder vi med forskellige teorier inden for kommunikation og konfliktforståelse.

Det betyder, at der er bevægende og aktiv deltagelse.

Jeg arbejder med den ’sandhed’, der opstår for den enkelte. I en øvelse får en medarbejder måske øje på, at hun tager lederskab.

Det er muligvis nyt for hende, men de øvrige medarbejdere fortæller, at de i øvelsen følte tillid og fik lyst til at følge hende.

Her er måske nogle uudnyttede potentialer?

Samspil

Jeg har igennem mere end 25 år arbejdet som professionelt som musiker og derigennem med begrebet samspil. Hvis alle i et orkester er ens, bliver det umuligt at besætte de forskellige pladser. Der er rytmegruppe, og der er forsanger, hvilket fordrer forskellige kompetencer.

Det kan sammenlignes med en organisation, hvor der er ledelse, logistikafdelinger, indkøb og regnskabsafdeling. Kun når alle disse forskellige kompetencer bliver anerkendt og sat i spil, fungerer ’bandet’ optimalt.

Kurset Homo Ludens - det legende menneske - Rasmus Grosell

Et godt grin fra en kursusdag om konfliktforståelse:

Konflikter handler om en sag, påvirker en relation og sker i en proces.

I denne lille øvelse skal de deltagende have tommestokken ned at ligge på gulvet. Alle skal konstant have kontakt med fingrene under tommestokken. Det resulterer altid i, at tommestokken, på ‘mystisk vis’, bevæger sig opad.

Det kan skabe spændning, når vi er uenige om, hvordan sagen skal løses, og hvad der er den korrekte proces. Heldigvis kan vi ofte, gennem legen, grine sammen.

Afspil video
Scroll to Top